Pijn en klachten

Pijn en klachten tijdens het fietsen? Iedereen kent ze wel: zeurende pijn, slapende voeten, tintelingen, ontstekingen, nekpijn, schouderklachten, rugpijn, kniepijn, zadelpijn... Wij helpen je ze te voorkomen door een correcte bikefitting of fietspositionering.

Bikefitting Bike Power
26-01-2022
Bikefitting zelf doen heeft verschillende voordelen, nadelen en gevaren. Wij gaan er voor jou dieper op in.
Bikefitting Bike Power
26-01-2022
Pijn en klachten tijdens of na het fietsen zijn, ondanks wat men vaak denkt, niet normaal bij het fietsen en gaan ook niet vanzelf weer weg.
Bikefitting Bike Power
10-12-2021
Zelf bikefitting doen heeft verschillende voordelen, nadelen en gevaren. Wij gaan er voor jou dieper op in.
Bikefitting
08-09-2021
Wees voorzichtig met bij het maken van je keuze. Een breed of een te zacht zadel betekent niet perse meer comfort.
Fietsschoenen
31-08-2021
Brede fietsschoenen geven je voeten stabiliteit en zijn beschikbaar in twee of drie standaardkleuren en in halve maten vanaf 38.
Bikefitting Bike Power
14-09-2021
Bij een fietspositionering stellen we jouw fiets af op de specifieke eigenschappen van jouw lichaam. Wanneer je zonder pijn en klachten kan bewegen op de fiets, ga je ook veel langer en beter presteren.
Bikefitting
08-09-2021
Slecht afgestelde schoenplaatjes belemmeren al snel de flexibiliteit van je fietsbeweging en kunnen zelfs blessures of chronische pijnen veroorzaken.
Fietsschoenen
31-08-2021
Tintelende of slapende voeten komen meestal voort uit afklemming van de zenuwen onderaan de voet. Als de druk op de zenuwen te hoog wordt, raken ze afgekneld en krijg je een slapend gevoel.
Fietsschoenen
31-08-2021
Tijdens het fietsen wordt de druk op je voeten veel hoger, met blessures en verminderde prestaties tot gevolg. Kies voor voldoende steun en zoolcorrectie om knieklachten, rugklachten of andere klachten en pijn te vermijden.
Fietsschoenen
31-08-2021
Bij een holvoet heb je een extreem hoge wreef en is je voetboog veel hoger dan normaal. De banden van de voetzool en de achillespees staan hierdoor extra strak gespannen en trekken je tenen in een kromme, klauwende positie
Fietsschoenen
31-08-2021
Fietsschoenen op maat zijn niet alleen een oplossing voor mensen met oog voor detail of om je outfit perfect op elkaar af te stemmen. Ook voor mensen met twee verschillende voeten (lengte of breedte) is dit dé ideale oplossing.
Bikefitting
20-08-2021
Jij bent uniek en je houding is dat ook. Je lichaamsbouw, grootte en conditie bepalen hoe je op je fiets zit. Vooral het type fiets dat je bestuurt, heeft een invloed op je optimale houding.
Bikefitting
20-08-2021
Zadelklachten kunnen verholpen worden tijdens een zadeldrukmeting. Tijdens deze meting kunnen we achterhalen van waar je klachten komen en ze ook effectief oplossen.
Bikefitting Bike Power
07-09-2021
Bikefitting Bike Power
08-09-2021
Bij de methode van Steve Hogg meten we via een spier- en zenuwtest waar de wedges moeten geplaatst worden waardoor de functionele symmetrie verbetert, de kansen op verwonding minimaliseert en de prestaties van de fietser verhoogt.
Bikefitting Bike Power
08-09-2021
Compensatiegedrag is het gedrag dat je lichaam (automatisch) vertoont om een zwakte, pijn of klacht te compenseren door een ander (foutief) gedrag aan te nemen.
Bikefitting Bike Power
08-09-2021
Core stability is belangrijk om je positie op de fiets vast te kunnen houden gedurende lange uren in het zadel.
Bikefitting Bike Power
08-09-2021
Bekkenstabiliteit is de basis van een goede fietspositie. De benen hangen aan het bekken en de romp strekt zich uit.
Bikefitting Bike Power
01-09-2021
Het is altijd nuttig om je ideale fietspositionering te laten berekenen tegen pijn en klachten, je fietsplezier en/of je nieuwe fiets perfect op jouw lichaam af te stemmen.
Bikefitting Bike Power
01-09-2021
Bij Bike Power geloven we sterk in de bikefitting psychologie van expert Steve Hogg. Alle problemen van letsel of ongemak tijdens het fietsen komen voort uit slechts twee algemene overlappende oorzaken.
Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie