Pijnlijke voeten tijdens of na het fietsen

Je voeten dragen je volledige lichaamsgewicht. Tijdens het fietsen wordt die druk nog veel hoger, met blessures en verminderde prestaties tot gevolg. Besteed de nodige aandacht aan je voeten én je fietsschoenen. Kies voor voldoende steun en zoolcorrectie om knieklachten, rugklachten of andere klachten en pijn te vermijden.

Doorgezakte voorvoet

Bij een doorgezakte voorvoet voel je pijn in het midden van de voet, bij de middenvoetsbeentjes. De voorvoetboog is niet meer aanwezig in de voet. Veelvuldig dragen van hoge schoenen, overgewicht, diabetes of te kleine schoenen kunnen oorzaken zijn van een doorgezakte voorvoet. Ook ouderdom kan ervoor zorgen dat de voet doorzakt. De druk op de middenvoetsbeentjes moet verlaagd worden, dat kan met een steunzool met voorvoet-ondersteuning.

Platvoeten

Bij platvoeten zijn de voetbogen doorgezakt. Dit is een aangeboren afwijking, die vaak gepaard gaat met overpronatie. Door overpronatie draait het onderbeen, raken de knieën overbelast, kan je bekken naar binnen kantelen en kunnen er zelfs rugklachten ontstaan.

AFSPRAAK MAKEN VOOR ADVIES EN FIETSSCHOENEN

Heb je een vraag over fietsschoenen?

Stel ze nu aan ons in dit formulier!

dnv
Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie