Fietspositionering

Bij een fietspositionering stellen we jouw fiets af op de specifieke eigenschappen van jouw lichaam. Wanneer je zonder pijn en klachten kan bewegen op de fiets, ga je ook veel langer en beter presteren. Een goede fietspositionering is dus belangrijk zowel op recreatief als professioneel vlak voor je lichaam.

Heb je vaak last van zeurende pijn, slapende handen of voeten, koude handen of voeten, tintelingen, ontstekingen, nekpijn, schouderklachten, rugpijn, kniepijn, zadelpijn... tijdens of na het fietsen? Als het antwoord 'ja' is, dan kunnen we je helpen met een correcte fietspositionering.

Hoe verloopt een fietspositionering?

Intakegesprek en voorbereiding

Wij bij Bike Power willen een integraal beeld krijgen van jou als fietser. Wie ben je, wat zijn je doelen, heb je blessures of ongemakken tijdens het fietsen? Vertel het ons allemaal. Kunnen wij je niet helpen dan verwijzen we je bijvoorbeeld (eerst) door naar een medisch specialist. Kom je zonder fiets of ben je jeugdrenner, dan volgt er een statische meting van je lichaamsmaten. Aan de hand van deze meting bepalen we de gemiddelde maten van je fiets. En dan start de dynamische analyse van je fietshouding. Door middel van zenuw- en spiertesten meten we je kracht, lenigheid en bewegingsvrijheid. Zo komen we meer te weten over jouw biomechanica, eventuele asymmetrie en andere details gerelateerd aan je fietspositie. Natuurlijk kan je eerst even opwarmen op onze Fit-fiets voor we starten met de meting.

Analyse van de schoenplaatjes

Tijdens onze fietspositionering analyse besteden we heel wat aandacht aan je voeten. Een correct aangepaste fietsschoen, schoenplaatjes en inlegzool kunnen je trapefficiëntie, prestaties en comfort aanzienlijk verbeteren. Zitten je schoenplaatsjes op de juiste plaats? Geven ze voldoende steun aan je lichaam?

Een correct aangepaste fietsschoen, schoenplaatjes en inlegzool kunnen je prestaties en comfort aanzienlijk verbeteren
Een correct aangepaste fietsschoen, schoenplaatjes en inlegzool kunnen je prestaties en comfort aanzienlijk verbeteren

3D Bike, Pedal & Power Analyse

Bike Power voert een deel van de dynamische meting uit met behulp van een fit bike met powermeters en lasers. Het bike analyse systeem legt beelden vast vanuit verschillende perspectieven. We bekijken deze beelden en analyserapporten in detail en stapsgewijs finetunen we je houding tot de ideale fietspositie. Tijdens de sessie is het mogelijk om verschillende zadels, schoenen, cranklengtes, stuur- en pedaalmodellen te testen. Voor Bike Power is goede communicatie zeer cruciaal. Hoe beleef jij de analyse? Hoe voelen de aanpassingen? Welke aandachtspunten vind jij belangrijk? Every detail counts!

Bike Power voert een deel van de dynamische meting uit met behulp van een fit bike met powermeters en lasers
Bike Power voert een deel van de dynamische meting uit met behulp van een fit bike met powermeters en lasers

Evaluatie

Op het einde van de fietspositionering registreren we je fietspositie. Dit is een tekening van je fiets met al de maten erop. Dankzij onze handige My.Bikepower klantenlogin kan je je persoonlijke instellingen steeds raadplegen.

Opvolgafspraak

Fietspositionering is een dynamisch proces. Daarom raden we iedereen aan om na de fietsmeting nog een opvolgafspraak bij ons te plannen. Dit is een gratis afspraak binnen het jaar na de fietspositionering. Tijdens deze afspraak gaan we na of er verdere aanpassingen nodig zijn. Indien nodig optimaliseren we je positie op de fiets verder. Geef je lichaam minstens drie weken fietstijd om zich aan te passen aan de nieuwe positie. Door de aanpassing(en) spreek je soms spieren aan die voordien weinig werk hadden.

Binnen 12 maanden na je fietspositionering kan je gratis terugkomen met klachten en/of problemen
Binnen 12 maanden na je fietspositionering kan je gratis terugkomen met klachten en/of problemen

Heb je na de fietspositionering toch nog klachten of problemen? Kom dan zeker langs. Je mag binnen de twaalf maanden zelfs gratis terugkomen. Handig voor jeugdrenners in volle ontwikkeling.

Fietspositionering: de voordelen op een rijtje

  • Optimale prestaties;
  • Langer en beter presteren;
  • Optimaal fietsplezier;
  • Pijn en klachten voorkomen;
  • Preventief slijtage en blessures vermijden;
  • Je fiets volledig aanpassen op maat van jouw lichaam;
  • Weten welke nieuwe fiets het beste bij jou past, van frame tot onderdelen.
AFSPRAAK MAKEN VOOR FIETSPOSITIONERING

Ben je op zoek naar de juiste fietspositionering?

Vul onderstaand formulier in en wij contacteren je voor een fietspositionering.

7r2
Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie