Wat is een zadeldrukmeting?

Last van zadelpijn, gevoelloosheid of tintelingen tijdens het fietsen? Zadelklachten kunnen verholpen worden tijdens een bikefitting met zadeldrukmeting.

Hoe werkt een zadeldrukmeting?

Bikefitting Bike Power gebruikt het meetsysteem GP Bike om individuele zadeldruk te analyseren. Dit systeem voor zadeldrukmeting bestaat ui een dunne en flexibele folie waarop 64 sensoren geplaatst zijn. De meetgegevens worden draadloos doorgestuurd waardoor we deze meting zowel binnen als buiten kunnen uitvoeren. De folie wordt op je eigen zadel aangebracht. Met deze manier van zadeldrukmeting moet je je rijstijl niet veranderen. We voeren de zadeldrukmeting statisch en dynamisch tijdens het fietsen uit. Aan de hand van een kleurenschaal wordt de drukverdeling in de verschillende zadelzones grafisch weergegeven.

Na je zadeldrukmeting krijgen we een duidelijk zicht van je zadeldrukpatroon op je eigen zadel. Hierdoor kunnen we achterhalen van waar je klachten komen en ze ook effectief oplossen. Zadelklachten oplossen doen we dan weer door de juiste fietspositie in te stellen. Na deze aanpassing kunnen we onmiddellijk het resultaat zien tijdens een nieuwe zadeldrukmeting.

Tijdens de zadeldrukmeting kunnen we achterhalen van waar je klachten komen en ze ook effectief oplossen.
Tijdens de zadeldrukmeting kunnen we achterhalen van waar je klachten komen en ze ook effectief oplossen.

Indien het niet mogelijk is om het probleem op te lossen met je eigen zadel, kunnen we je steeds adviseren en verder helpen met een nieuw passend zadel. Ook hier zullen we eerst een zadeldrukmeting op uitvoeren om bij het voor jou meest passende zadel uit te komen.

AFSPRAAK MAKEN VOOR ZADELDRUKMETING

Meer informatie over bikefitting of een afspraak maken?

Vul dan nu het formulier in!

sop
Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie