Op de Fit-Bike met de 3D Bike, Pedal & Power Analyse (Bike Analyse) zoekt Bike Power samen met jou naar je ultieme fietspositie. En dit volledig aangepast aan je persoonlijke eisen, beperkingen en dergelijke. Tijdens de Bike Analyse bestuderen we je houding op de fiets. Bike Power verzamelt en ontleedt alle resultaten om daarna nauwkeurige aanpassingen uit te voeren op jouw maat. Voor alle aanpassingen effectief worden doorgevoerd, worden deze grondig afgetoetst. We gebruiken hiervoor de meest geavanceerde technologie. De 3D Bike, Pedal & Power Analyse kan zowel voor je eigen fietsen, als voor de aankoop van een nieuw exemplaar.

Wanneer is een bikefitting of je fietspositie afstellen interessant?

  • Voor betere prestaties;
  • Gewoon voor meer plezier;
  • Bij het ouder worden, slijtage, na een ongeval;
  • Chronische pijn, wederkerende pijn, afwijkingen bij de geboorte of uit voorzorg;
  • Voor mensen die reeds een fiets hebben en deze (volledig) op maat willen van hun lichaam en fietshouding;
  • Bij (vòòr) de aankoop van een nieuwe fiets.

Heb je nog geen frame gekozen? Dan zoeken we samen met jou uit welk frame het beste past bij jouw lichaam, sport en talent. Wanneer je wel al een frame hebt uitgekozen, zoeken wij de optimale bijbehorende opbouw- en onderdelen.

Een 3D Bike, Pedal &Power Analyse (Bike Analyse) is een diepgaande analyse van alle factoren die van belang zijn voor het juist instellen van jouw fietspositie.

Deze fietsmeting gebeurt in verschillende stappen:

Voorbereiding dynamische meting

In de eerste plaats willen we een integraal beeld krijgen van je persoonlijkheid als fietser. Een diepgaand gesprek over jouw manier en niveau van fietsbeleving. Je persoonlijke wensen, doelen en toekomstplannen geven al heel wat informatie om mee aan de slag te gaan. Het is ook belangrijk dat we op de hoogte zijn van eventuele bestaande blessures, ongemakken of bekende biomechanische afwijkingen die vervelend zijn tijdens het fietsen. Al deze elementen bepalen het verdere verloop van de sessie. Indien nodig verwijzen wij je door naar een medisch specialist.

Tijdens het gesprek wordt eveneens de statische meting opgestart. Bij een statische meting berekent ons bikefitting systeem alvast de gemiddelde maten van je fiets. Dit aan de hand van je lichaamsmaten.

Met de resultaten van de statische fitting in het achterhoofd analyseren we vervolgens je fietshouding. Tijdens de dynamische meting gaan we een stapje verder. O.a. lichaamsafmetingen, kracht, lenigheid en bewegingsvrijheid stellen ons in staat om een beeld te vormen van je biomechanica, gerelateerd aan je fietspositie. Ook eventuele asymmetrie en andere bekijken we in detail.

Voor de dynamische meting van start kan gaan, warm je eerst op op onze Power Fit-fiets.

Schoenplaatjes nakijken en een eerste keer aanpassen

Tijdens de statische en dynamische fietsmeting besteden we heel wat aandacht aan je voeten. Een correct aangepaste fietsschoen, schoenplaatjes en inlegzool kunnen je trapefficiëntie, prestaties en comfort aanzienlijk verbeteren. Daarom worden in deze fasen de positie schoenplaatjes al eens onder de loep genomen. Zitten deze op de juiste plaats? Geven ze de nodige steun aan je lichaam?

3D Bike, Pedal & Power Analyse op de Power Fit-fiets

Bike Power voert de dynamische meting uit met behulp van de 3D Bike, Pedal & Power Analyzer (Bike Analyzer), en o.a. lasers. De Bike Analyzer legt beelden vast in zij-, voor- en achteraanzicht. Daarna kunnen al een aantal wijzigingen doorgevoerd worden (zooltjes in de schoenen, wedges, stuur- en/of zadelpositie).

Tijdens je verdere rit op de Power Fit-fiets bestudeert Bike Power op een diepgaande manier de rapporten van het onderzoek ene wat we zien op de camerabeelden. De opgenomen informatie wordt bekeken en vergeleken. Tussen de verschillende analyses door finetunen we je houding continu. Zo bereiken we langzaam maar zeker je ideale fietspositie.

Op vraag van de klant is het tijdens de sessie mogelijk om zadels, schoenen, cranklengtes, stuur- en pedaalmodellen... te testen.

Voor Bike Power is een goede communicatie met elke fietser van cruciaal belang. Hoe beleeft hij of zij de analyse? Hoe voelen de tot nu toe uitgevoerde aanpassingen? Welke aandachtspunten vindt hij of zij belangrijk? Elk detail telt!

Evaluatie

Op het einde van de Bike & Power Analyse registreren we je fietspositie. Dankzij de handige client login op onze website kan je de resultaten van het onderzoek en je persoonlijke instellingen van de fietsmeting steeds raadplegen. Op elk communicatiemiddel, waar dan ook ter wereld.

Follow-up

Bikefitting is een dynamisch proces. Daarom raden we iedereen aan om na de fietsmeting nog een follow-up bij ons te voorzien. Tijdens de follow-up checken we of er verdere aanpassingen nodig zijn. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we dat het lichaam tijd nodig heeft om zich aan te passen aan de nieuwe situatie. Indien nodig kunnen we je positie op de fiets nog verder optimaliseren.

Heb je na de Bike & Power Analyse nog klachten of problemen? Aarzel niet om ons te contacteren! Je mag binnen de twaalf maanden zelfs gratis terugkomen. Zeer handig voor jeugdige renners en fietsers in volle groei.

Bikefitting voor je toekomstige fiets

Aan het shoppen voor een nieuwe fiets? Het perfecte exemplaar vinden, kan een hele klim zijn. Ook daar helpen we je graag mee.

Wil je weten welk model geometrie en/of maat het meest geschikt is voor jou? Dankzij een bikefitting bepalen we eveneens de juiste framemaat van je fiets. Het vaststellen van de ideale framemaat begint bij een correcte positie. Heb je misschien al een voorkeur voor een model of merk en wil je de juiste componenten bepalen? Kom dan voor de aanschaf van een nieuwe fiets langs voor een bikefitting en neem je resultaten mee naar de fietsenwinkel. Aan de hand van deze exacte specificaties is je fietsspecialist in staat om jou op de beste manier te begeleiden met je aankoop.

Na de aanschaf van je nieuwe fiets ben je bij Bike Power ook steeds welkom voor verdere fine tuning.

Blijf zeker niet met je vragen of problemen zitten, maar neem contact met ons op.

Tim Dejonghe, bikefitter

Ellen van den Goor

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie