Bikefitting

Heb je (soms) last van zeurende pijn, slapende voeten, tintelingen, ontstekingen, nekpijn, schouderklachten, rugpijn, kniepijn, zadelpijn of andere ongemakken tijdens of na het fietsen? Of wil je net potentiële klachten en blessures voorkomen? Wil je weten hoeveel je extra kunt winnen op het gebied van duwvermogen en trapefficiëntie door het optimaliseren van je fietspositie? Ben je geen professional, maar wil je net meer comfort tijdens het fietsen?

Zijn minstens één van deze elementen op jou van toepassing? Dan is een bikefitting zeker interessant voor jou! Vooral als je van plan bent om een nieuwe fiets aan te schaffen. Dankzij ultramoderne technologieën en jarenlange ervaring met professionele renners zorgt Bikefitting Bike Power ervoor dat je (opnieuw) geniet van meer pijn- en klachtenvrij comfort op je fiets en van verbeterde en krachtige prestaties. We voeren een diepgaande analyse van alle factoren die van belang zijn voor jouw fietspositionering. Tijdens de bikefitting stellen we je fiets(en) af op jouw lichaam.

Waarom bikefitting of fietspositionering?

Een Bikefitting analyse bij Bike Power is een diepgaande analyse van alle factoren die belangrijk zijn om jouw persoonlijke fietspositie in te stellen met als doel:

  • Optimale prestaties
  • Optimaal fietsplezier
  • Pijn en klachten voorkomen;
  • Preventief slijtage en blessures vermijden
  • Je fiets volledig aanpassen op maat van jouw lichaam
  • Weten welke nieuwe fiets het beste bij jou past, van frame tot onderdelen

Een bikefitting analyse bij Bike Power is een diepgaande analyse van alle factoren die belangrijk zijn om jouw persoonlijke fietspositie in te stellen.

Hoe gaan we te werk tijdens de fietsmeting?

De analyse gebeurt op de 3D Bike, Pedal & Power Analyse fit bike, aan de hand van spier- en zenuwtesten (Steve Hogg principe). Samen zoeken we de ideale fietspositie en bieden we oplossingen op maat.

Intake gesprek en voorbereiding bikefitting analyse

Wij bij Bike Power willen een integraal beeld krijgen van jou als fietser: wie ben je, wat zijn je doelen, heb je blessures of ongemakken tijdens het fietsen? Vertel het ons allemaal. Kunnen wij je niet helpen, verwijzen we je door naar een medisch specialist.

Kom je zonder fiets of ben je jeugdrenner, dan volgt er een statische meting van je lichaamsmaten. Aan de hand van deze meting bepalen we de gemiddelde maten van je fiets.

En dan start de dynamische analyse van je fietshouding. Door middel van zenuw- en spiertesten meten we je kracht, lenigheid en bewegingsvrijheid, zo komen we meer te weten over jouw biomechanica, eventuele asymmetrie en andere details gerelateerd aan je fietspositie. Natuurlijk kan je eerst even opwarmen op onze Fit-fiets voor we starten met de meting.

Analyse schoenplaatjes (Cleat-analyse)

Tijdens onze bikefitting analyse besteden we heel wat aandacht aan je voeten.

Een correct aangepaste fietsschoen, schoenplaatjes en inlegzool kunnen je trapefficiëntie, prestaties en comfort aanzienlijk verbeteren. Zitten je schoenplaatsjes op de juiste plaats? Geven ze voldoende steun aan je lichaam?

3D Bike, Pedal & Power Analyse op de Power Fit-fiets

Bike Power voert een deel van de dynamische meting uit met behulp van een fit bike met powermeters en lasers. Het Bike Analyse systeem legt beelden vast vanuit verschillende perspectieven. We bekijken deze beelden en analyserapporten in detail en stapsgewijs finetunen we je houding tot de ideale fietspositie.

Tijdens de sessie is het mogelijk om verschillende zadels, schoenen, cranklengtes, stuur- en pedaalmodellen te testen.

Voor Bike Power is goede communicatie cruciaal. Hoe beleef jij de analyse? Hoe voelen de aanpassingen? Welke aandachtspunten vind jij belangrijk? Every detail counts!

Evaluatie

Op het einde van de bikefitting analyse registreren we je fietspositie. Dit is een tekening van je fiets met al de maten erop. Dankzij onze handige client login kan je je persoonlijke instellingen steeds raadplegen.

Opvolg afspraak

Bikefitting is een dynamisch proces. Daarom raden we iedereen aan om na de fietsmeting nog een opvolgafspraak bij ons te plannen. Dit is 1 (gratis) afspraak binnen het jaar na de bikefitting. Tijdens deze afspraak gaan we na of er verdere aanpassingen nodig zijn. Indien nodig optimaliseren we je positie op de fiets verder.

Geef je lichaam tijd om zich aan te passen aan de nieuwe positie, soms spreek je zelfs spieren aan die voordien weinig werk hadden. Heb je na de bikefitting analyse toch nog klachten of problemen? Kom dan zeker langs, je mag binnen de twaalf maanden zelfs gratis terugkomen. Handig voor jeugdrenners in volle ontwikkeling.

Bikefitting voor je toekomstige fiets

Op zoek naar een nieuwe fiets? Het perfecte exemplaar vinden, kan een hele klim zijn. Samen zoeken we naar het ideale model, de passende geometrie en de juiste maat. Dankzij de Bike Power bikefitting heb jij meteen de juiste fiets en de correcte positie, nog voor je eerste rit. Neem je resultaten mee naar de fietsenwinkel, zo kunnen zij jou nog beter begeleiden bij je aankoop.

De nieuwe fiets in handen? Steeds welkom bij Bike Power voor de verdere finetuning.

Blijf niet zitten met je vragen of problemen, maar contacteer ons.
Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie