Ketonen en de voordelen

VOORDELEN van exogene ketonen

Niemand kan 100% van de tijd in ketose zijn. En laten we eerlijk zijn, iedereen wil altijd wel een keertje genieten van wat koolhydraten of suikers. Je kunt snel weer in een ketogene toestand komen met Exogene ketonen.

Doordat je lichaam gelijk weer ketonen in het bloed heeft, gaat het hier gelijk weer mee aan de slag en raak je dus sneller terug in ketose.

Belangrijk hierbij is dat je veel (water)drinkt en minder koolhydraten eet.

  • Verbeterde sportprestaties door meer én constante energie
  • Betere hersenwerking = Verbeterde cognitieve prestaties
  • Sneller vetverlies en minder honger
  • In de behandeling van hersen gerelateerde aandoeningen
  • Ketonen onderdrukken ontstekingen
  • Stevigere botten, betere nachtrust, ...

Verbeterde sportprestaties door meer én constante energie

Met exogene ketonen, is uw lichaam gemakkelijker in staat om ketonen te verbranden voor energie tijdens het sporten. Het verbranden van ketonen betekent dat je lichaam minder koolhydraten gebruikt en daardoor minder lactaat produceert, wat tot betere prestaties leidt. Omdat je lichaam overschakelt op vet, als energiebron, heeft het continu toegang tot een zeer grote energietank. Waar uw tank normaal gesproken draait op de 2000 calorieën (koolhydraatverbranding), heeft hij nu ineens toegang tot al het vet in het lichaam en het vet in uw voedsel. Dat zijn er veel, ons lichaam kan 40.000 cal. opslaan als vet, maar slechts 2000 cal. als koolhydraten.

Ook laten verschillende onderzoeken zien dat mensen die hun lichaam in een ketogene toestand houden (dus als je dagelijks exogene ketonen neemt), vetmassa verliezen, maar spiermassa behouden of het zelfs zien stijgen.

Voor atleten biedt het dus vele voordelen zowel op de prestaties alsook voor een gezonder lichaam!

Betere hersenwerking = Verbeterde cognitieve prestaties

Meer concentratie, langere focus, etc… De hersenen zijn dagelijks verantwoordelijk voor ongeveer een kwart van je energieconsumptie. Om deze reden is het ook belangrijk om deze te voorzien van een goede energiebron. Koolhydraten zijn niet altijd een stabiele factor, dit merk je bvb aan de crash in energie (dipje) na een flinke koolhydraatmaaltijd. Exogene ketonen kunnen de snelle bron van energie zijn die jou voorziet van de boost die je dan nodig hebt.

Exogene ketonen worden vaak ingezet voor een verbetering van de mentale prestaties, productiviteit en tegen dingen als hersenmist(brain fog).

Sneller vetverlies en minder honger

Doorgaans betekent het dat als je ketonenlevels hoger zijn, dat je meer vetten verbrand. Door te supplementeren met ketonen verhoog je het aantal ketonen met een externe factor. Ook laten verschillende onderzoeken zien dat mensen die hun lichaam in een ketogene toestand houden (dus als je dagelijks exogene ketonen neemt), vetmassa verliezen, maar een strakker lichaam krijgen.

Een bijkomend voordeel bij het afvallen is dat je (indien je dagelijks, verdeeld over de dag) van exogene ketonen veel minder honger hebt. Hiervoor zijn verschillende redenen. Zo zorgen exogene ketonen ervoor dat je minder schommelingen hebt in je bloedsuikerspiegel. Als tweede zorgt ketose ervoor dat het hongerhormonen onderdrukt en dat hormonen die de verzadiging regelen niet zo hard dalen.

Exogene ketonen kunnen nog vele andere voordelen bieden, na langdurig en continue gebruik.

In de behandeling van hersengerelateerde aandoeningen

Als migraine, epilepsie, hersenbeschadiging, depressie, dementie en Parkinson’s.

Ketonen onderdrukken ontstekingen

Ze onderdrukken ontstekingen die ontstaan bij chronische ziektes zoals reuma, acne, psoriasis, eczeem, prikkelbare darm syndroom etc.. Ze helpen bepaalde soorten kanker voorkomen en/of genezen. Ze vergroten de kans dat DNA foutloos ‘gekopieerd’ wordt naar nieuwe cellen.

En ook niet onbelangrijk

Ze zorgen voor stevigere botten, verbeterde nachtrust, Lagere cholosterol, een lagere bloeddruk, verbeterde bloedwaardes, het reguleren van hormonen en het voorkomen of genezen van overgewicht, PCOS, diabetes en hart- en vaatziektes.

Effecten van ketonen

Ketonen kunnen veel voordelige effecten hebben voor sporters: de belangrijkste zijn verbeterde sportprestaties, meer energie, meer focus, betere concentratie, mentale helderheid, het remmen van de eetlust, een ontstekingsremmende werking, betere kwaliteit van je nachtrust, snellere spieropbouw,...

Ketonen als superbrandstof

Ketonen komen vrij bij de verbranding van vetten door het lichaam en zijn een super brandstof voor lichaam en geest. Het lichaam zelf maakt deze ketonen aan op het moment dat er teweinig koolhydraten of suikers voorradig zijn. Ketonen zijn bvb. redders in nood, zorgen voor hersenenergie en voor turbo-brandstof tijdens het sporten.

Met exogene ketonen, is uw lichaam gemakkelijker in staat om vetten te verbranden voor energie tijdens het sporten. Het vet verbranden door ketonen betekent dat je lichaam minder koolhydraten gebruikt en daardoor minder lactaat produceert, wat tot betere prestaties leidt.

Omdat je lichaam overschakelt op vet, als energiebron, heeft het continu toegang tot een zeer grote energietank. Waar uw tank normaal gesproken draait op de 2000 calorieën (koolhydraatverbranding), heeft hij nu ineens toegang tot al het vet in het lichaam en het vet in uw voedsel. Ons lichaam kan 40.000 cal. opslaan als vet, maar slechts 2000 cal. als koolhydraten.

Vooral bij duursporters kan dit erg gunstig uit pakken. Als de glycogeenvoorraad op is zal de sporter normaal gezien een dipje voelen. Bij het gebruik van exogene ketone vervalt dit dipje en spreekt men zelfs van dualfuelling. Wanneer de suikers (glycogeen) opgebruikt zijn is de vetverbranding al op gang en zal er een naadlose overgang zijn.

http://ellenbelgium.ShopKeto.com

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie