Ketonen als superbrandstof

Ketonen als superbrandstof

Ketonen komen vrij bij de verbranding van vetten door het lichaam en zijn een super brandstof voor lichaam en geest. Het lichaam zelf maakt deze ketonen aan op het moment dat er teweinig koolhydraten of suikers voorradig zijn. Ketonen zijn bvb. redders in nood, zorgen voor hersenenergie en voor turbo-brandstof tijdens het sporten.

Met exogene ketonen, is uw lichaam gemakkelijker in staat om vetten te verbranden voor energie tijdens het sporten. Het vet verbranden door ketonen betekent dat je lichaam minder koolhydraten gebruikt en daardoor minder lactaat produceert, wat tot betere prestaties leidt.

Omdat je lichaam overschakelt op vet, als energiebron, heeft het continu toegang tot een zeer grote energietank. Waar uw tank normaal gesproken draait op de 2000 calorieën (koolhydraatverbranding), heeft hij nu ineens toegang tot al het vet in het lichaam en het vet in uw voedsel. Ons lichaam kan 40.000 cal. opslaan als vet, maar slechts 2000 cal. als koolhydraten.

Vooral bij duursporters kan dit erg gunstig uit pakken. Als de glycogeenvoorraad op is zal de sporter normaal gezien een dipje voelen. Bij het gebruik van exogene ketone vervalt dit dipje en spreekt men zelfs van dualfuelling. Wanneer de suikers (glycogeen) opgebruikt zijn is de vetverbranding al op gang en zal er een naadlose overgang zijn.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie