Fietsschoenen vergelijken

Schoenen moeten comfortabel en ondersteunend zijn, met een voor de toepassing specifieke stijfheid van de zool. (Koers, MTB, cross, etc…)

Veel schoenen zijn gecorrigeerd 1,5 graden, varus. Dit is een gemiddelde. Onderzoeken geven aan dat meer dan 80% van alle fietsers een correctie nodig hebben, maar wie van ons heeft er juist dit gemiddelde? Wij zijn van mening dat het beter gepersonaliseerd ingesteld wordt!

  • Bontrager schoenen liggen een paar jaar achterop. Ondertussen door zogenaamde specialisten van de ontwerpafdeling, al veel beter dan voorgaande jaren. Paraic McGlynn heeft geholpen bij de ontwikkeling van een nieuwe Bontrager binnenzool met een breed scala aan boogaanpassingen.
  • Lake schoenen zijn mijn favoriet. Vooral de modellen met carbon zolen. De verschillende breedte modellen in alle leesten zijn zeer ondersteunend, en bevatten een dun laagje secundair koolstof aan de basis (niet op te sporen) voor wegdemping. Bovenkanten zijn kangoeroe leer, en de sluitingen, Boa. Door de goede positie van de gleuven onder de Lake fietsschoenen zijn de schoenplaatjes zeer precies instelbaar. Er is geen andere schoen op de markt die meer waardering krijgt van mijn klanten en "monteurs" in de fietsindustrie.
  • D2-schoenen rocken. Volledig op maat.
  • Shimano fietsschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende leesten - vele met de optie van standaard en een brede maatvoering. De zogezegde "custom" inlegzool, doet weinig of niets af op het gebied van ondersteuning en comfort.
  • Sidi fietsschoenen zijn goed, voor iemand met een smallere voet. Zoals de meeste Italiaanse merken produceert Sidi hoofdzakelijk smalle schoenen. De voetboog-ondersteuning is hier direct in de leest ingebouwd. Waardoor de binnenzool niet veel ondersteuning geeft. Zoals bij vele merken, ook hier het probleem dat de gleuven voor de schoenplaatjes te ver naar voor staan en met weinig instel mogelijkheden.
  • DMT fietsschoenen zijn echt leuk. Ladingen van wreefsteun in de buitenkant.
  • Giro en Mavic zijn licht en mooi, maar de laatste is meestal hebben niet veel instel mogelijkheden voor de schoenplaatjes wat een probleem is.
  • Fizik Shoes zijn recentelijk verbeterd. Ze worden ook geleverd met een van de beste inlegzolen die beschikbaar zijn, gemaakt door Sidas.
  • Rocket 7 maken goede aangepaste schoenen, maar echt heel duur. Aangepaste carbon steunzool en buitenzool.
Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie