Fietschoenen voor brede voeten

Waarom een brede fietsschoen?

De voet is de basis van het lichaam. Als hier structureel iets fout zit, zal je dit merken in je enkel, heup of rug. Je voeten moeten in elk geval voldoende ruimte hebben. Alleen dan kan je optimaal kracht over brengen op de pedalen. Net zoals je je fiets koopt op maat, moet je dat dus ook doen met je schoenen.

Holvoet of hoge wreef

Een holvoet is eigenlijk het tegenovergestelde van een platvoet, bij een holvoet heb je een extreem hoge wreef en is je voetboog veel hoger dan normaal. De banden van je voetzool en achillespees staan hierdoor extra strak gespannen en trekken je tenen in een kromme, klauwende positie. Het hielbeen is naar binnen gedraaid, je enkels hangen iets naar buiten en zwikken sneller door. Hierdoor kunnen pijnklachten ontstaan in de knieën, heup, rug en/of nek. Eelt en vervelende likdoorns kunnen ook gevolgen zijn van een holvoet. Een goede ondersteuning tijdens het fietsen is noodzakelijk. Zoek zeker fietsschoenen die genoeg binnenruimte hebben.

Er zijn speciale fietsschoenen voor voeten met een hoge wreef, zoals de Lake CX/MX 241.

Hoe meet ik of ik een brede schoen nodig heb

Haal de binnenzool uit je fietsschoen en leg dit op de grond. Ga er met je voet op staan en buig lichtjes door je knieën. Valt een deel van je voet buiten het zooltje, dan kies je best voor een bredere schoen. Een te smalle schoen zit niet comfortabel en komt je prestaties niet ten goede.

Tip!

Kies nooit een maat groter dan je nodig hebt in de lengte om de breedte te compenseren! Bij een te grote schoen, kunnen we je schoenplaatjes niet correct positioneren, met alle gevolgen van dien. Zowel de juiste lengte, als de juiste breedte zijn belangrijk.

Twee verschillende voeten?

Dan kan je bij Bike Power schoenen op maat laten maken, maximaal comfort voor een minimale meerprijs.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie