Fietschoenen voor brede voeten

Hoe meet ik of ik een brede schoen nodig heb

  • Haal de binnenzool uit je fietsschoen en leg dit op de grond. Ga er met je voet op staan en buig lichtjes door je knieën. Waarschijnlijk valt een deel van je voet buiten het zooltje. Dit betekent dat je beter voor een brede fietsschoen kiest. Een te smalle schoen zal zowel je comfort als je prestatie negatief beïnvloeden.
  • Kies nooit een maat groter dan je nodig hebt in de lengte om de breedte te compenseren! Door een te grote schoen (lengte) kunnen je schoenplaatjes niet juist geplaatst worden, met allerlei gevolgen. (zie info over schoenplaatjes) De keuze van de juiste lengte is even belangrijk als de keuze van de juiste breedte!
  • Indien je verschillende lengtes van voeten (Rechts en links) is er de mogelijkheid je schoenen custom te laten maken! Wat een enorm comfort met zich meebrengt. Bij Bike Power kan dit reeds voor een kleine meerprijs.
  • Denk eraan dat je voeten kunnen zwellen tijdens het fietsen (vooral bij warm weer) dan je normale schoen.
  • Redenen waarom je brede fietsschoenen zou moeten overwegen. De voet is de ultieme basis van je lichaam. Als hier iets structureel niet goed zit, dan kun je dit merken in bijvoorbeeld je enkel, heup of rug. Een van de voorwaarden is dan dat de voet in ieder geval voldoende ruimte. Dit heeft tevens tot gevolg dat je kracht effectiever kan worden overgebracht vanuit de spieren naar de trappers, wat uiteindelijk zorgt voor een efficiëntere fietsbeweging, ongeacht of je een veldrijfiets, mountainbike of gewone racefiets hebt. Net zoals je ook je racefiets framemaat goed berekend en aanpast op je lichaam, zou je dat bij fietsschoenen dus ook moeten doen.
Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie